Salmalax med ponzusås

Salmalax med ponzusås
Foto: Tv4

Salmalax med ponzusås

Av: Maja Ivarsson

Från: Sveriges mästerkock VIP

10 ingredienser

1 h

Den här festliga förrätten bestående av salmalax med ponzusås förgyller vilken härlig middag som helst. Maja serverar sin med jalapeño för lite sting och friterad lök för krisp.

Ingredienser

portioner
  • 400 g salmalax
  • 1 silverlök
  • 1 msk majsstärkelse
  • olja (att fritera i)
  • 12 jalapeños
  • vitlöksolja, efter smak
  • 1 kruka färsk koriander

Ponzusås

  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl risvinäger
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Skär upp laxen i tunna skivor. Tänk på att inte såga utan att göra långa drag med kniven när du skär.
  2. Skiva löken och blanda den med majsstärkelse.
  3. Värm upp oljan till 170 grader i en kastrull och fritera löken tills den blir gyllenbrun. Låt sedan löken vila på hushållspapper så oljan rinner av.
  4. Skär upp en jalapeño i tunna skivor.
  5. Häll ponzusås i botten av en tallrik, lägg i laxen och toppa varje bit med en skiva jalapeño. Häll på en gnutta vitlöksolja och lite av löken. Toppa med koriander.