Salt crème brûlée med caviar

NYHET
Salt crème brûlée med caviar
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Salt crème brûlée med caviar

11 ingredienser

En salt förrättsvariant på den franska klassikern, här med smak av vitlök och rosmarin. Toppa med caviar för lyx!

Ingredienser

  • 7 dl mjölk
  • 5 dl grädde
  • 2 kvistar färsk rosmarin, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • ca 0,5 tsk salt
  • champagnevinäger
  • 4 dl äggula
  • 50 g strösocker

Topping

  • rörsocker, till bränning
  • rom, caviar (40 g per person)
  • mjölkskum (de 2 dl som återstår)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90 grader.
  2. Värm upp mjölken med rosmarin, vitlök, gul lök, salt och vinäger. Sila och lägg undan 2 dl till servering att skumma.
  3. Låt mjölken svalna och blanda ner övriga ingredienser.
  4. Häll upp i ugnssäkra portionsformar. Baka i ugnen ca 1 timma tills de stannat. Låt sätta sig helt i kylen innan bränning.

Servering

  1. Strö över råsocker på varje form. Bränn av med brännare.
  2. Skumma mjölken. Toppa varje crème brûlée med caviar och mjölkskum.