Samosas med palak paneer

koket.se
Samosas med palak paneer

Samosas med palak paneer

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

30 m

De här filodegsknytena med ost och spenat är riktigt krispiga och goda. Perfekt som tilltugg, lätt lunch eller som en del av en härlig buffé.

Se Malin Mendel laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gula lökar, hackad
  • 1 grön chilifrukt, hackad (färsk)
  • 400 g babyspenat (färsk)
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g paneer, delad i små kuber
  • 1 citron, zest
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 1 förp filodeg [á 250 g]
  • olja (till pensling)
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Värm oljan i en stekpanna och stek löken ihop med chilin tills löken har mjuknat och är gyllene.
  3. Lägg i spenat och salta lite. Stek tills även spenaten är mjuk och häll sedan av eventuell vätska.
  4. Tillsätt gurkmeja och garam masala. Fräs under omrörning några minuter.
  5. Vänd ner paneer, citronzest och koriander i stekpannan. Smaka av med salt.
  6. Dela filodegen i bitar som är ca 15 x 15 cm.
  7. Lägg tre lager filodeg ovanpå varandra och pensla olja mellan varje lager.
  8. Vik ihop varje degbit så att det blir en strut.
  9. Fyll strutarna med spenat-och paneerröra. Stäng sedan igen strutarna med hjälp av sista fliken.
  10. Pensla knytena med olja.
  11. Grädda i ugnen tills de är gyllene, ca 15 minuter.