Hjortronpaj

Hjortronpaj
Foto: TV4

Hjortronpaj

Av: Sandra Dahlberg

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

Serveras med punschgrädde. Sofistikerat på naturens eget vis. /Sandra Dahlberg

Sandra bjöd även på
Kantarellbruschetta
Höbbe

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl hjortronsylt
  • 2 dl grädde
  • 2-3 msk punsch

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda rumsvarmt smör med vetemjölet, sockret, salt och bakpulver.
  3. Sprid ut degen i en pajform fördela hjortronsylten över pajskalet och grädda i cirka 25-30 minuter.
  4. Vispa grädden lätt och vänd ner punschen.
  5. Servera pajen ljummen.

Vintips
I Castei Recioto, art nr 77207, 195 kr