En delikat början på festen. Smördegsrulle med smakrik röra på grillad paprika, mandel och parmesan samt rågbröd med getostkräm med valnötter och torkade fikon och krasse.
Mixa allt i en mixer till en slät massa, det gör inget om den är lite grov.
Bred ut röran på din utrullade smördeg och rulla ihop den. Lägg den gärna i frysen en stund så blir den lite lättare att skära.
Skär rullen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 min i 220 grader, tills rullarna är gyllene, toppa med hackad persilja vid servering.
Rågbröd med getostkräm
Skär bort kanterna från brödet och dela diagonalt. Smula kanterna och stek dem krispiga i smör och olja, låt rinna av på papper.
Pensla brödet med olja och rosta i ugnen på 150 grader tills det är krispigt, 10-15 minuter.
Blanda alla ingredienserna till getoströran och ställ kallt till servering.
Toppa en trekant rågbröd med en rejäl matsked av getoströran och strö över krutongerna, toppa med massor av kryddig krasse!