Minisemlor är alltid uppskattade till fikat. Har du tålamod med små kladdiga nävar kanske till och med barnen kan få vara med och baka. Det blir garanterat gott!
1 dl 1 dl grädde och 50 gram mandelmassa till fem semlor
florsocker, att pudra över
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Värm olja och mjölk till 37 grader och häll över. Rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, kardemumma, socker och vetemjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 30-40 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda de lätt. Forma små runda bollar och lägg på plåt. Degen räcker till runt 20 minisemlor. Låt jäsa cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter eller till dess semlorna ser klara ut. Låt svalna under bakduk.
Skär av toppen på en semmelbullarna. Gröp ut brödet i mitten och lägg i en skål tillsammans med riven mandelmassa. Häll en skvätt grädde eller mjölk över och rör om. Fyll bullarna med mandelmassblandningen.
Vispa grädden och klicka ut på bullarna. Sätt locken ovanpå och pudra över florsocker. Klart att äta!