Ugnsstekta endiver

Ugnsstekta endiver
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Ugnsstekta endiver

Av: Sara Begner

Från: Vår kokbok

8 ingredienser

30 min

God vegetarisk förrätt som är enkel att göra.

Ingredienser

portioner
  • 2 endiver
  • salt
  • peppar
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 50 g pekannötter, grovhackade (eller valnötter)
  • 1 msk honung, flytande
  • ev färsk timjan

Gör så här

  1. Dela endiverna på längden och lägg dem i en ugnssäker oljad form med den skuran sidan uppåt. Salta och peppra. Blanda ihop smör, salt och rivet citronskal, nötter och honung och fördela på endiverna. Stek i ugnen tills endiverna är mjuka, 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.