400 g färsk tonfiskfilé + salt och peppar (eller 2 burkar tonfisk i vatten)
salladsmix
6 potatisar, kokta kalla
1 rödlök
200 g haricots verts
svarta oliver
3 ägg, hårdkokta
50 g sardellfilé
vinägrett
1 msk vinäger
3 msk olja
0,5 tsk strösocker
citron, pressad
salt
peppar
Gör så här
Skölj och riv salladen i bitar. Skala och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Koka bönorna i lättsaltat vatten, 3-4 minuter. Spola dem kalla. Blanda vinägretten.
Blanda sallad, potatis, lök, bönor, oliver och vinägrett.
hetta upp en grillpanna och grilla tonfisken. Salta och peppra på båda sidorna. och grilla 1-2 minuter på varje sida. Genomstek inte fisken, då blir den torr.
Lägg upp salladsblandningen i en salladsskål. Brytr upp fisken i stora bitar och lägg på salladen. Skala äggen och skär dem i halvor, lägg på salladen.