Gös med asieninspirerad quinoa

Gös med asieninspirerad quinoa
Foto: TV4

Gös med asieninspirerad quinoa

Av: Sara Sommerfeld

Från: Klockan nio hos stjärnorna

15 ingredienser

50 min

Serveras med rödbetor och fetaost.

Vintips från Sara
Santa Carolina Reserva Semillon 6666

Sara bjöd även på
Pappas Karl-Johanssoppa
Mammas syndiga födelsedagstårta

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gös och quinoa

  • 700 g rödbeta
  • 4 msk pinjenötter
  • 3 msk kokosflingor (gärna stora flingor)
  • 600 g gösfilé, tjocka skivor
  • 2 msk smör
  • 300 g fetaost
  • 2 dl quinoa
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk pumpakärnor
  • 0,5 rödlök

dressing

  • 1 dl risvinäger
  • 2 msk tamari soja
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 0,5 msk sesamolja

Gör så här

Gös och quinoa

  1. Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Koka rödbetorna tills dom är mjuka.
  3. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Rosta pinjenötterna och kokosflarnen i en torr stekpanna på medelstark värme.
  5. Lägg fisken i en ugnsform på en bädd av grovt havssalt.
  6. Klicka på en bit smör på varje filé.
  7. Ställ fisken i ugnen och baka i cirka 10-20 minuter, beroende på fiskens tjocklek.
  8. Skala och skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
  9. Smula över fetaosten och ställ in i ugnen mot slutet av tillagningen av fisken.
  10. Häll sedan olivolja och balsamvinäger över rödbetorna och krydda med salt och peppar.
  11. Strö slutligen pinjenötterna och kokosflarnen över rödbetorna och fisken och servera med en lime skiva.

Dressingen

  1. Blanda dressingen.
  2. Skär sockerärtorna på längden och skiva rödlöken.
  3. Låt quinoan svalna något innan du rör ihop den med sockerärtor, rödlök, pumpafrön och dressingen.