Sashimilax med sichuanpeppar

Sashimilax med sichuanpeppar
Foto: TV4/Johan Carlén
Carla von hofsten profilbild ny
Carla von hofsten profilbild ny

Sashimilax med sichuanpeppar

6 ingredienser

15 min

"En fräsch och vacker snitt där gemsalladen fungerar som en liten sked och samlar upp allt det goda. Det går självklart att använda naturella sesamfrön (svarta eller vita) istället men de kimchikryddade sesamfröna ger mer smak." /Carla Von Hoffsten

Ingredienser

portioner

Wasabimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabi

Servering

  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 3 msk kimchisesamfrön
  • 250 g rå lax
  • gemsallad

Gör så här

Wasabimajonnäs

  1. Blanda ihop majonäsen och wasabi tills all wasabi blandats ut ordentligt.

Servering

  1. Mortla sichuanpeppar och blanda med sesamfrön. Häll upp kryddblandningen i en djup tallrik.
  2. Rulla laxen i kryddblandningen och tryck in fröna så att de fastnar på utsidan.
  3. Skär upp laxen i tunna skivor, ca 3 mm tjocka.
  4. Tvätta gemsalladen och bryt loss bladen.
  5. Klicka ut en liten klick wasabimajonnäs på varje salladsblad och toppa med en skiva lax.
  6. Servera direkt!