Sauce verte till varmrökt lax

Sauce verte till varmrökt lax
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sauce verte till varmrökt lax

12 ingredienser

Varmrökt lax är en utmärkt fisk att servera på en buffé, eller som varmrätt. Dessutom är den bekväm - bara att köpa färdig. Naturligtvis kan du välja annan varmrökt fisk. Ta gräddfil eller crème fraiche med bara lite majonnäs om du föredrar det.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg varmrökt lax
  • 1 citron (eller lime)
  • 2 tomater
  • sallad

Sauce verte:

  • 4 dl majonnäs
  • 2 msk färsk dragon, hackad
  • 2 msk färsk spenat, hackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tsk senap
  • strösocker (en nypa)
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad

Gör så här

  1. Blanda samman majonnäs, dragon och spenat till såsen. Krydda med salt, peppar, senap och socker. Pressa ner vitlöken. Låt stå kallt till servering.
  2. Lossa skinnet och lägg upp laxen på ett stort fat. Dekorera med citron eller lime, tomat och sallat.
  3. Servera med sauce verte.