Scallops med nektarinpuré

koket.se
Scallops med nektarinpuré
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Scallops med nektarinpuré

16 ingredienser

30 m

Vill du bjuda på något festligt, fräscht och gott? Då har du hittat helt rätt recept! Den här rätten kan bli en riktig favorit i sommarvärmen.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Curdo

  • 1 dl yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk citronsaft, färsk
  • 1 tsk färsk dill, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Nektarinpuré

  • 2 nektariner, urkärnade och tärnade (mogna)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citronsaft (färsk)
  • 1 tsk chilifrukt, tärnad

Pilgrimmsmusslor

  • 12 färska pilgrimsmusslor (scallops)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • färsk dill
  • klyfta citron

Gör så här

  1. Värm grillen till medelhög värme.

Curdo

  1. Blanda alla ingredienser väl och ställ åt sidan.

Nektarinspuré

  1. Blanda tärnade nektariner, honung och citronsaft i en mixer eller matberedare. Mixa tills det blir en slät puré. Smaksätt eventuellt med chili.
  2. Ställ purén åt sidan.

Pilgrimmsmusslor

  1. Klappa pilgrimsmusslorna torra med hushållspapper för att ta bort överflödig fukt.
  2. Pensla pilgrimsmusslorna med olivolja samt krydda med salt och svartpeppar.
  3. Trä pilgrimsmusslorna på grillspett. Om du använder träspett så blötlägg dem i vatten ca 15 minuter innan du använder dem för att förhindra att de brinner.
  4. Grilla pilgrimsmusslorna på den uppvärmda grillen i ca 2-3 minuter per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Var noga med att inte grilla dem för länge så att de blir sega.
  5. Ta bort spetten från grillen och låt dem vila i några minuter.

Servering

  1. Placera en klick av curdo på tallriken och sprid ut den lite.
  2. Lägg en eller två pilgrimsmusslor ovanpå curdon och skeda över lite nektarinspuré.
  3. Upprepa med resterande pilgrimsmusslor.
  4. Toppa med färsk dill och servera citronklyftor till.