Den perfekta helgmiddagen! Frasigt stekt schnitzel på fläskfilé med vispad örtkräm och dillkryddade pommes. Tips! Ät schnitzeln så nystekt, då smakar den som bäst.
Banka ut köttskivorna riktigt tunt. Krydda med salt och peppar på båda sidor.
Vispa upp äggen i en djup tarllrik och fördela vetemjöl och ströbröd i två separata djupa tallrikar.
Vänd köttbitarna i mjöl, därefter i ägg och till sist i ströbröd.
Stek dem i rikligt med smör och olja ca 3-4 minuter per sida beroende på tjocklek.
Örtkräm
Lägg alla ingredienser i en bunke. Vispa kraftigt med hjälp av en elvisp tills det blir en riktigt fluffig kräm. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Pommes
Sätt ugnen på 200-220 grader.
Lägg ut pommesen på en plåt och tillaga i ugnen ca 20 minuter tills de blir härligt gyllene.
Salta och strö över torkad dill så fort pommesen kommer ut ur ugnen. Servera direkt till den nystekta schnitzeln och den goda örtkrämen.