Schnitzel med syrlig kålsallad

Schnitzel med syrlig kålsallad
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Schnitzel med syrlig kålsallad

16 ingredienser

1 h

Schnitzel med syrlig kålsallad och kimchismör är en populär huvudrätt som kan göra succé i helgen.

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 200 g pankoströbröd
  • 4 fläskschnitzel, bankade (fläskfilé, kalv eller kyckling går bra)
  • 6 dl matolja

Kålsallad

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 bit ingefära
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl limejuice
  • 1 spetskål
  • 0,25 rödkål
  • ponzu

Kimchismör

  • 250 g smör
  • 50 g kimchi, finhackad
  • 2 msk kimchi base

Gör så här

  1. Vispa upp äggen.
  2. Mät upp mjöl, ägg och panko på tre tallrikar som är ungefär lika stora som schnitzlarna.
  3. Vänd schnitzlarna en och en i mjöl, ägg och sist i panko.
  4. Värm oljan i en traktörpanna.
  5. Fritera schnitzlarna tills de är helt gyllenbruna.

Kålsallad

  1. Skala och hacka vitlök och ingefära samt strimla chilin.
  2. Lägg vitlök, ingefära och chili i en bunke och häll över soja och limejuice. Låt dra i 1 timme i kylen, gärna längre. Sila sedan av innan användning.
  3. Hyvla spetskål och rödkål tunt på mandolin, ca 1-2 mm.
  4. Lägg kålsorterna i en skål och dressa upp med ponzu direkt innan servering

Kimchismör

  1. Blanda rumstempererat smör, kimche och kimchi base. Smaka av och justera efter eget tycke och smak.