Sebastien Boudets chokladfondant

Sébastien Boudet

Sebastien Boudets chokladfondant

6 ingredienser

Sebastien Boudets version på den klassiska desserten.

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad 70 %
  • 250 g smör
  • 10 ägg
  • 250 g oraffinerat socker
  • 90 g fullkornsmjöl, finmalet
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
  3. Vispa ägg, salt och socker tills allt socker har smält.
  4. Blanda i den fluffiga ägg- och sockerblandningen i den smälta choklad- och smörblandningen med hjälp av en slickepott. När smeten är homogen och slät, sikta ner mjölet. Fortsätt blanda tills allt mjöl är blandat.
  5. Spritsa smeten i små smorda formar hela vägen upp och ställ in i ugnen. Baktiden varierar mellan 5 och 12 minuter beroende på storleken på formarna. Man ska inte baka dem helt… Bra om det finns en ”ogräddad” kärna.
  6. Ställ dem i frysen och ta fram dem när du behöver en god munsbit.