Sébastien Boudets gourmetmackor

Sébastien Boudet

Sébastien Boudets gourmetmackor

14 ingredienser

För mig är tartines perfekt picknickmat. En matig och mångsidig öppen gourrmetmacka – lite som danskarnas smörrebröd. En av mina favoriter är tartine aux oeufs brouillés, som består av gott bröd toppat med en generös mängd krämig äggröra och massor av hackad gräslök. /Sébastien

Ingredienser

portioner
  • 2-4 skivor bröd

Tartine aux oeufs brouilles

  • 3 ägg
  • ca 1 msk smör
  • gräslök, hackad
  • salt
  • peppar
  • svart tryffel
  • lagrad ost, riven

Tartine catalane

  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 avokado
  • chiliolja
  • 4 skivor serranoskinka
  • rostade mandlar
  • havssalt

Gör så här

  1. Förbered någon av fyllningarna. Skär upp skivor av ett gott surdegsbröd och rosta det lätt. Lägg på valfri fyllning och servera.

Tartine aux oeufs brouilles

  1. Knäck ner 3 ägg i en kall kastrull. Sätt kastrullen på medelvärme och vispa kraftigt. När äggröran kommer upp i temperatur, till omkring 50 grader, tar du kastrullen från plattan och klickar i lite smör. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och fortsätt vispa kraftigt.
  2. När det börjar ryka tar du kastrullen från plattan igen och vispar ner ännu lite mer smör, och sedan sätter du tillbaka kastrullen på plattan igen. Så här fortsätter du tills röran börjar bli lite grynig men fortfarande är mjuk och krämig. Då vispar du ner en sista omgång med smör och så i med hackad gräslök, salt och peppar.
  3. Servera generöst med äggröra på skivor av lättrostat bröd. Riv gärna över lite svart tryffel eller någon god lagrad ost om du vill lyxa till det ytterligare.

Tartine catalane

  1. Rosta och gnugga brödskivorna med en halv vitlöksklyfta. Lägg på generöst med skivad avokado och stänk på lite chiliolja. Avsluta med några skivor serranoskinka och rostade mandlar på toppen och lite havsalt.