Sega hallonremmar

Sega hallonremmar
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Sega hallonremmar

7 ingredienser

20 min + 5 h i ugn

Mandelmanns sega hallonremmar är superenkla att göra och blir ett perfekt lördagsgodis med sött, segt och syrligt i perfekt kombination. Byt bären mot frukt om du vill göra fruktremmar. 

Tips! Det som blir över av hallonen går bra att torka och ha på frukostfilen.

Ingredienser

portioner sats
  • 6 dl hallon
  • 1 tsk honung
  • 1 msk citron, saft
  • salt
  • 2 msk honung
  • strösocker
  • florsocker

Gör så här

  1. Börja med att koka upp bären (hallonen) tillsammans med 1 tsk honung, citron och en gnutta salt. Sila dem sedan genom en trådsil med en slickepott för att få bort kärnorna.
  2. Blanda därefter den ca 3 dl färdiga hallonpurén med 2 msk honung. Bred ut bärpurén på en plåt med silpatmatta, gummibakduk, i ett ca 2 mm tjockt lager. Har man ingen silpatmatta kan man smörja bakplåtspapper med lite rapsolja.
  3. Sätt in plåten i ugnen på 70 grader i 3-5 timmar tills purén har torkat. Håll luckan lite öppen för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara.
  4. När purén har torkat är det bara att klippa upp den i 2,5-3 cm breda remmar. För en lyxigare känsla och för att remmarna inte ska klibba ihop kan man rulla dem i strösocker och florsocker.
  5. Rulla ihop remmarna och lägg dem i en tättslutande burk.
  6. Perfekt att ha som lördagsgodis!