Koka upp mjölken med apelsinskalen i en kastrull. Ställ åt sidan.
Vispa socker och äggulor till ett ljusgult och fluffigt skum.
Värm hälften av blodapelsinjuicen försiktigt i en liten kastrull. Krama ur gelatinet och smält det i juicen. Se till att gelatinet är helt smält och använd sedan resten av juicen till att kyla ner vätskan något. Vänd i vätskan i äggskummet.
Värm blodapelsinmjölken, sila av skalen och väg upp 100 g. Blanda med chokladen och saltet tills det blir en slät kräm.
Vänd i chokladkrämen i äggskummet och blanda försiktigt med en slickepott. Avsluta med att vända i den lättvispade grädden.
Semifreddon går utmärkt att gjuta i glas, stålring eller silikonmatta. Förvara i frys i minst 3 timmar innan den ska ätas. Tanken är den ska vara halvtinad vid servering, så låt den gärna stå ute en stund.