Semmelglass i strut

Semmelglass
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Semmelglass i strut

7 ingredienser

20 m + frystid

”Semmelglassen är glassen som slår alla glassar.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner sats
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 2 tsk malen kardemumma, nymald
  • 200 g mandelmassa
  • 1 burk dulce de leche
  • 2 tsk flingsalt
  • glasstrut

Gör så här

  1. Vispa grädden fast.
  2. Blanda kondenserad mjölk med kardemumma.
  3. Blanda sedan ner grädden i den kondenserade mjölken och häll i en form som går att frysa.
  4. Riv mandelmassan och blanda med den karamelliserade mjölken och salt. Klicka ner blandningen i formen.
  5. Dra en kniv genom blandningen så det swirlas. Ställ i frysen i minst 8 timmar.
  6. Skär antingen glassen i bitar med en vass kniv eller skeda upp i skålar eller strutar.