Enkla semmelkrustader

Semmelkrustader
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Enkla semmelkrustader

8 ingredienser

30 min

Ljuvliga små krustader som smakar semla! Täck insidan med vit choklad så håller de sig krispiga länge. Fyll gärna med hemgjord rostad mandelmassa - men det går såklart bra med färdigköpt också.

Ingredienser

portioner st
  • 24 krustader
  • 100 g vit choklad
  • 1 tsk kardemummakärnor, stötta
  • 1-2 dl grädde, vispad

Rostad mandelmassa

  • 100 g sötmandel
  • 100 g florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen i mikron eller över ett vattenbad.
  2. Häll ner lite choklad i krustaderna och vänd runt så insidan täcks helt. Ställ in i kyl för att stelna.
  3. När chokladen stelnat, fyll upp till hälften med rostad mandelmassa och toppa med grädde.

Rostad mandelmassa

  1. Rosta mandlarna på 175 grader i cirka 15 minuter, rör om ett par gånger under tiden så de blir jämnt rostade.
  2. Mixa mandlarna i en matberedare, men mixa inte för fint det är gott med lite chunky mandelmassa.
  3. Tillsätt florsocker och fortsätt mixa så det blandas ordentligt. Tillsätt äggvitan och rör om till en krämig mandelmassa.
  4. Spä eventuellt mandelmassan med lite grädde eller vatten för att få en lösare massa att fylla krustaderna med.