Semmelpannkakor med rostad mandelfyllning

koket.se
Semmelpannkakor med rostad mandelfyllning
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Semmelpannkakor med rostad mandelfyllning

14 ingredienser

Till frukost, brunch eller dessert? Det finns alltid ett tillfälle för de här smarriga och fluffiga pannkakorna i amerikansk stil. Galet goda och ett betydligt mer snabbfixat alternativ till klassiska semlor.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner

Pannkakor

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma, nymalen
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • smör, till stekning

Fyllning

  • 200 g sötmandel
  • 200 g florsocker
  • 1 äggvita
  • vispgrädde

Till servering

  • vispgrädde, vispad
  • mandelspån, rostad

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret.
  2. Tillsätt mjölken i bunken och vispa till en slät smet. Avsluta med att vispa ner ägget och det smälta smöret.
  3. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.

Fyllning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg mandlarna på en ugnsplåt. Rosta dem med skal mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
  3. Mixa mandeln tillsammans med florsocker. Tillsätt äggvitan och mixa till en massa. Tillsätt lite vispgrädde tills massan blir lagom krämig.
  4. Lägg upp pannkakor med mandelmassefyllning mellan, toppa med grädde och rostade mandelspån.