Parfait gjord på toblerone med halloncoulis. Efterrätten tar 15 minuter att göra, men ska stå i frysen i minst tre timmar. Recept från boken Spisvärme.
Blanda ner ca en tredjedel av ägg- och gräddsmeten i den smälta chokladen och rör det slätt.
Häll sedan ner chokladsmeten i resten av ägg- och gräddsmeten.
Klä en 1-liters form med plastfolie och häll i smeten.
Frys i minst 4 timmar.
Ta ut parfaiten och ställ i kylen i 30 minuter så att den mjuknar något.
Stjälp upp den och skär den i skivor.
Tina hallonen och mixa dem med stavmixer eller mosa dem med en slev.
Passera dem genom att trycka med en slickepott genom en sil.
Rör sedan ner socker efter smak.
Servera parfaiten med coulisen, antingen som en spegel under en skiva parfait, lite slarvigt ringlad över eller bara i en skål så att gästerna får välja om de vill ha.