Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd

koket.se
Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK 2025
Tom Sjöstedt SMK 2025

Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd

17 ingredienser

20 m

Testa en ny variant på sommarsillen - serverad med salsa verde på dill och mynta, löskokta ägg och stekta rågbrödskrutonger. Fräscht, vackert och framförallt jättegott!

logo
Tom Sjöstedt SMK 2025

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Sill

  • 400 g inlagd sill (5-minuterssill)
  • salsa verde (på dill och mynta)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe babyspenat
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl matolja
  • salt

Tillbehör

  • 4 ägg
  • 200 g rågbröd
  • 1 dl matolja
  • salt
  • färskpotatis, kokt
  • färsk dill
  • färsk mynta

Gör så här

Sill

  1. Skär sillen i feta bitar. Lägg över på ett fat.

Salsa verde

  1. Mixa allt snabbt och smaka av med salt. Ringla över sillen.

Löskokta ägg

  1. Lägg i äggen i kallt vatten. Låt koka upp och låt koka/sjuda i ca 5 minuter. Kyl ner och skala.

Rågbrödskrutonger

  1. Tärna rågbrödet i fina bitar. Stek krispigt i matoljan på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper innan servering. Smaka av med salt.