Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd

koket.se
Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Sill med salsa verde, löskokt ägg och rågbröd

17 ingredienser

20 m

Testa en ny variant på sommarsillen - serverad med salsa verde på dill och mynta, löskokta ägg och stekta rågbrödskrutonger. Fräscht, vackert och framförallt jättegott!

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Sill

  • 400 g inlagd sill (5-minuterssill)
  • salsa verde (på dill och mynta)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe babyspenat
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl matolja
  • salt

Tillbehör

  • 4 ägg
  • 200 g rågbröd
  • 1 dl matolja
  • salt
  • färskpotatis, kokt
  • färsk dill
  • färsk mynta

Gör så här

Sill

  1. Skär sillen i feta bitar. Lägg över på ett fat.

Salsa verde

  1. Mixa allt snabbt och smaka av med salt. Ringla över sillen.

Löskokta ägg

  1. Lägg i äggen i kallt vatten. Låt koka upp och låt koka/sjuda i ca 5 minuter. Kyl ner och skala.

Rågbrödskrutonger

  1. Tärna rågbrödet i fina bitar. Stek krispigt i matoljan på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper innan servering. Smaka av med salt.