Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm

Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm
Foto: köket.se

Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm

15 ingredienser

30 min

Gör en snygg bowl av silltallriken! Wasabi och ingefära är riktiga smakkompisar till sillen. Dekorera med rom, ärtskott och ätbara blommor.

Abba Klassisk matjes
Abba Klassisk matjes produkt 2022

Abba Klassisk matjes

En klassiker med given plats vid midsommarfirandet, julbordet och påskbuffén.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Bowl

  • 800 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 förp Abba klassisk matjes
  • 1 dl ärtskott
  • 1 kruka gräslök, hackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 msk Abba Röd stenbitsrom
  • svarta sesamfrön (som dekoration)
  • ätbara blommor (som dekoration)

wasabikräm

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • ca 1 msk wasabipasta
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl syltad ingefära
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka äggen. Blanda samman alla ingredienser till wasabikrämen.
  2. Häll av sillen, halvera äggen och pressa potatisen.
  3. Lägg upp den pressade potatisen i fyra skålar. Toppa med sill, wasabikräm, ärtskott, gräslök, rödlök, ägghalvor och rom.
  4. Dekorera med svarta sesamfrön och ätbara blommor
TIPS!
Abba tipsar!
Abba tonfiskwrap

Abba tipsar!

Här hittar du fler recept på enkel sommarmat med tonfisk och sill.

Läs mer