Sillröra

Sillröra
Nazuk Turdieva
Nazuk Turdieva

Sillröra

10 ingredienser

20 m + tid i kyl

Den här krämiga sillröran med kokt potatis, skånsk senap och gräslök blir extra god med en gravad äggula! Receptet på äggulorna hittar du här!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1,5 dl gräddfil, hängd
  • 100 g kokt potatis [ca 3 st]
  • 125 g matjessill
  • 2 msk dill, hackad
  • 0,2 msk skånsk senap
  • salt
  • peppar
  • kavring
  • gräslök, finskuren
  • ev äggula, gravad (se länk till receptet i ingressen)

Gör så här

  1. Häll 1,5 dl gräddfil i en saftsil, eller kaffefilter. Ställ in gräddfilen i kylen och låt hänga över natten.
  2. Koka potatisen tills den precis är klar. Kyl den sedan tills den är helt kall.
  3. Skär sillen och potatisen i små bitar.
  4. Hacka dill och rör ihop med 2 msk hängd gräddfil, senap, sill och potatis. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär kavringen i lagomt stora munsbitar. Stek brödbitarna i lite smör tills de blivit lite rostad på båda sidorna, låt svalna på hushållspapper.
  6. Lägg lite röra på varje brödbit och toppa med finskuren gräslök.