Siris chèvresallad med bulgur

koket.se
Siris chèvresallad med bulgur
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Siris chèvresallad med bulgur

14 ingredienser

Matig bulgursallad med getost som gratineras med lite socker i ugnen för karamellig yta, mjukkokta rödbetor, honungsrostade valnötter och krispigt päron. Lägg gärna upp snyggt i olika lager på ett stort fat.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • 1 kg rödbeta (små, gärna i blandade färger)
  • 1 dl valnötter
  • 1 päron
  • 1 kruka färsk persilja
  • 0,5 msk honung
  • ca 180 g chèvreost
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta grill.
  2. Koka bulgur i buljong, blanda med salt och 2 msk olivolja när den är klar, ställ åt sidan.
  3. Koka betorna mjuka med skalet på och skala dem sedan under rinnande vatten. Halvera dem.
  4. Rosta valnötterna i en torr panna, salta och tillsätt honung efter ca 3 min, stek tills honungen har avdunstat in i nötterna, lägg åt sidan.
  5. Skiva päronet tunt. Hacka persiljan fint.
  6. Skär getosten i tjocka skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Strö generöst med socker på skivorna och rosta dem högst upp i ugnen! Håll koll, de ska få gyllene färg men bränns lätt.
  8. Ta ut och ställ åt sidan.
  9. Lägg bulgur på ett stort fat, lägg på betorna, päron, persilja och droppa på olivolja och vinäger samt salt och peppar.
  10. Lägg ut osten och stör över valnötterna!