Tre vegetariska plockrätter som förgyller påskbuffén. Frasigt smördegsflarn med sparris, krispiga rädisor med ramslökssmör och en vegansk gubbröra med tångrom och avokado.
Mixa smöret med ramslök eller dragon, hackad vitlök och spenat. Smaka av med salt.
Skölj rädisorna ordentligt och servera med örtsmöret.
Sparristarte
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg smördegen på ett bakplåtspapper. Nagga degen med gaffel, pensla med uppvispat ägg och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
Bryt av den nedre träiga delen på sparrisen.
Klicka ut färskosten på den förgräddade och avsvalnade smördegen.
Toppa med sparrisarna och riv över parmesan (spara lite parmesan till serveringen). Ringla över lite olivolja. Strö på pumpakärnorna och grädda i ca 20 minuter.
Ta ut och toppa med riven parmesan och finrivet citronskal.
Veggie-gubbröra
Tärna potatisen fint. Skala och finhacka rödlöken. Hacka dill, spara lite till servering. Tärna avokadon.
Blanda majonnäs med citronsaft, tångrom, rödlök, senap och dill i en bunke. Salta och peppra.
Vänd ned avokado och potatis. Låt stå i minst 10 minuter. Servera med knäckebröd och extra dill.