Skrubba musslorna och släng bort dom som är trasiga eller inte sluts när du knackar dom på köksbänken.
Skala räkorna och plocka ur köttet ur kungskrabban. Skär ner köttet i mindre bitar från kungskrabban.
Skala och hacka schalottenlök och vitlöken, skär ner fänkålen i mindre bitar. Fräs fänkål, vitlök och schalottenlök i 1 msk smör.
Tillsätt ris och saffran och fortsätt fräsa i ca 1 minut. Häll på 2 dl vitt vin. Rör om och låt reducera in allt vin. Späd med buljongerna, lite i taget. Koka tills riset har en krämig konsistens och det tar ca 20 minuter.
Lägg musslorna i en het kastrull med en finhackad vitlök och 1 msk smör. Häll på 1 dl vitt vin, på med lock och låt koka i ca 3-5 minuter.
Halstra pilgrimsmusslorna i en het panna med en klick smör. Salta. Halstra 1-2 minuter per sida.
Vänd ner räkor, musslor och krabbköttet i risotton. Spara några musslor och räkor till garnering och även dom halstrade pilgrimsmossorna och en dillkvist. Smaka av med salt och peppar.