Skaldjursröra med tångrom i västerbottenkorg

Skaldjursröra med tångrom i västerbottenkorg
Foto: TV4

Skaldjursröra med tångrom i västerbottenkorg

Av: Niklas - Lund

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

45 min

Krämig röra på räkor och kräftstjärtar i en korg gjord på riven västerbottensost toppad med rom, dill och lök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

Ingredienser

portioner

Skaldjursröra

  • 170 g skalade räkor
  • 100 g kräftstjärt
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk tångrom
  • 2 msk purjolök, finhackad
  • 2 msk dill, finhackad
  • 0,5 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Västerbottenkorgar

  • 2 dl Västerbottensost, riven

Topping

  • tångrom
  • dillvippa
  • 2 msk rödlök, finhackad

Gör så här

Västerbottenkorgar

  1. Sätt ugnen på 130 grader. Lägg ut 0,5 dl ost i plättar på en plåt och sätt sedan in i ugnen. När osten börjar bubbla och har smällt samman så ta ut och lyft försiktigt över osten på upp och nedvända glas och låt sedan stelna till servering.

Skaldjursröra

  1. Börja med att hacka kräftstjärtar och skaldjur grovt och lägg sedan åt sidan. Blanda ihop crème fraiche och majonnäs tillsammans med den finhackade purjolöken och dillen. Lägg sedan ner de hackade skaldjuren tillsammans med tångromen i röran. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Klicka upp röran i korgarna och toppa sedan med tångrom, dillkvistar och finhackad rödlök.