Parmaskinka med svampröra

Parmaskinka med svampröra
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Parmaskinka med svampröra

9 ingredienser

Skinka och stekt svamp är en klassisk kombination. Lime syrar upp anrättningen och passar utomordentligt bra till de här smakerna.

Ingredienser

portioner
  • 12-16 skivor parmaskinka eller basturökt skinka
  • 500 g rensad blandsvamp
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl färska örter
  • 2 msk olivolja
  • ev limefrukt, saft av
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Hacka örterna grovt.
  3. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna. Stek svamp, lök och vitlök ca 5
  4. minuter eller tills all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela skinkan på tallrikar och toppa med svampen. Pressa lite
  6. lime över.