Skogsblåbär med karamelliserad hallonsås

koket.se
Skogsblåbär med karamelliserad hallonsås
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Skogsblåbär med karamelliserad hallonsås

7 ingredienser

20 m

Skogsblåbär, karamelliserad hallonsås, mascarpone och smulor blir en läcker dessert.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g blåbär
  • 1 förp hallon
  • 1 msk muscovadosocker
  • 200 g frysta hallon
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl mascarpone
  • 1 citron

Gör så här

  1. Vänd upp blåbär och hallon med muscovadosocker.
  2. Värm upp de frysta hallonen och pressa ut vätskan.
  3. Karamellisera det vanliga sockret genom att värma det i en kastrull, och häll sedan i hallonsåsen som blivit av de tinade hallonen.
  4. Vänd upp mascarponen med hallonresterna och smaka upp med lite citron.