Kålrabbi smakar ungefär som en korsning mellan en broccolistam och en rädisa. Den blir helt sjukt god när den marineras. Ät som tillbehör eller blanda ned i en stor härlig sallad! /Siri
1 dl blandade örter (t ex timjan, rosmarin, basilika)
Dressing
3 msk olivolja
1 msk vinäger
1 msk dijonsenap
0,5 klyfta vitlök, riven
1 tsk honung
citronsaft, färskpressad
salt
peppar
Gör så här
Skala kålrabbin. Skiva, potatiskala eller mandolina den i tunna skivor. Lägg i en skål med 4 msk olivolja, salt peppar och saften från en halv citron. Låt stå i rumstemperatur i minst 15 minuter.
Riv brödet i mindre bitar. Hacka örterna. Stek brödbitarna gyllene i 3 msk olivolja. Dra stekpannan från värmen och blanda ned örterna. Salta.
Arrangera salladen + grönkål på ett stort fat, bryt den i mindre bitar om det behövs.
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Lägg ut kålrabbin på salladen och strö över krutongerna. Skeda över dressingen och dekorera med blommorna!