Smakrik pasta med aubergine och grönkål

Zeta Smakrik pasta med aubergine och grönkål
Foto: Zeta

Smakrik pasta med aubergine och grönkål

12 ingredienser

45 min

Strozzapreti med aubergine och grönkål - smakrik vegetariskt vardagsrätt som passar alla dagar i veckan.

Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
Zeta Strozzapreti produktbild

Zeta Strozzapreti Casa Di Luca

Casa Di Luca Strozzapreti är tillverkad av 100 % italienskt durumvete enligt gammal tradition med bronsvalsar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 aubergine, tärnad
  • 150 g grönkål, repad
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk Zeta kapris medelstora
  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten till pastan, tillsätt salt.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivoljan utan att det tar färg. Lägg i auberginen och fräs den mjuk och låt den få lite färg. Tillsätt tomater och koka i cirka 5 minuter.
  3. Lägg pastan i vattnet och koka den 1-2 minuter kortare än vad som står angivet på förpackningen.
  4. Lägg grönkålen i såsen och tillsätt 1 dl pastavatten, koka i ytterligare 3 minuter, salta och peppra. Rör i kaprisen.
  5. Häll av pastan men spara 1 dl pastavatten. Rör ner pastan i såsen och låt den koka klart, späd med lite pastavatten.
  6. Servera med riven parmesan.
TIPS!
Medelhavsmat och träning - 5 tips!
Zeta medelhavspyramiden

Medelhavsmat och träning - 5 tips!

Här är 5 enkla hälsotips på hur du kan optimera träningen tillsammans med medelhavsmaten!

Läs mer