Smashad potatis med vitlök

Smashad potatis med vitlök
Foto: Bong Touch of taste

Smashad potatis med vitlök

6 ingredienser

30 min

Underbart god vitlöksdoftande smashad ugnsbakad potatis med en touch av grönsaksfond. Riktigt gott tillbehör till både kött och fisk.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Grönsaksfond
ToT eko grönsaksfond produktbild

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Grönsaksfond

Höjer smaken på dina grönsaksgrytor, stuvningar, ratatouille och olika grönsaksfräs.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis
  • 4 msk olja (olivolja eller rapsolja)
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond (eller ekologisk grönsaksfond)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka potatisen med skalet på i saltat vatten tills den är nästan helt klar.
  3. Häll av potatisen och låt den svalna.
  4. Lägg upp potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisen med en sked eller liknande tills de blir platta och går sönder.
  5. Häll oljan i en liten skål, pressa ner vitlöken och häll i grönsaksfonden.
  6. Pensla potatisen med den smaksatta oljan samt salta och peppra.
  7. Tillaga potatisen i ugnen i ca 20 minuter tills de fått färg och blivit lite krispiga.
TIPS!
Fler tips!
Krämig köttfärsgryta med svamp Touch of Taste NY

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer