Smördegsfingrar till halloween - se & gör

koket.se
Smördegsfingrar till halloween - se & gör
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Smördegsfingrar till halloween - se & gör

10 ingredienser

30 m

Smördegsfingrar med mandelnaglar och blodig dippsås. Perfekt halloweensnacks till festen!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

  • ca 150 g tapenade [1 burk]
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 kruka timjan
  • ca 400 g fryst smördeg [1 förp]
  • 1 förp skalade mandlar
  • 1 ägg, uppvispat
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Blodig dippsås

  • ketchup

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ner tapenade i en bunke och tillsätt smulad fetaost och några repade kvistar timjan.
  3. Kavla ut smördegen så den blir tunn. Använd mjöl så den inte fastnar. Bre ut tapenade på smördegen till ett jämnt lager.
  4. Dela smördegsarken och rulla ihop till ett finger. Tryck dit en mandel så att det ser ut som en nagel. Upprepa tills fetaostblandningen är slut.
  5. Pensla fingrarna med uppvispat ägg och täck igen ändarna med lite smördeg. Baka i ugnen i ungefär 15 minuter.
  6. Servera fingrarna med lite ketchup som dipp och toppa med extra timjan.