Smördegsvåfflor med spenat- och västerbottenfyllning

koket.se
Smördegsvåfflor med spenat- och västerbottenfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegsvåfflor med spenat- och västerbottenfyllning

10 ingredienser

20 m

Gör snabba och matiga våfflor på smördeg! Fyllda med färskost, spenat och västerbottensost. Toppade med kräftor och pepparrot. Enkelt och gott!

Se Köket.se laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • smör, till våffeljärnet
  • 200 g färskost
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • salt
  • 450 g smördegsplatta
  • 70 g bladspenat
  • 400 g kräftstjärtar i lake [1 burk]
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 4 klyftor citron
  • 0,5 dl dill, hackad

Gör så här

  1. Hetta upp våffeljärnet och smörj båda sidor med lite smör.
  2. Rör samman färskost, riven västerbottenost och salt till en jämn smet.
  3. Lägg en smördegsplatta i våffeljärnet. Bred ut fyllningen, lägg över spenat och en till smördegsplatta. Grädda tills våfflan fått fin färg.
  4. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  5. Skär upp våfflan i fyra delar, toppa med kräftor, färskriven pepparrot, en citronklyfta och lite dill. Klart!