Smörrebrödssnittar

NYHET
koket.se
Smörrebrödssnittar
Foto: Köket.se
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Smörrebrödssnittar

19 ingredienser

Två olika snittar som passar lika bra till påskbuffén som till midsommar, kräftskiva eller annan fest! Här serverar Stefan en variant med rostbiff, kokt potatis och en hemgjord remouladsås på rågbröd och en annan snitt på knäckebröd med klassiska kombinationen chèvre, honung och rödbeta.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner personer

Rostbiffsnitt

  • 200 g rostbiff, fina bitar köpta från charken och inte från kyldisken
  • 390 g pickles (250 g avrunnen vikt)
  • 1 msk curry
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • salt
  • 1 ask krasse
  • 8 potatisar, fasta, medelstora potatisar, kokta och skivade
  • 1 rödlök, skivad
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • smör, till rågbrödet

Rödbetssnitt

  • 8 inlagda rödbetor, st små, tunt skivade från Felix
  • 100 g chèvreost, smulad
  • 1 dl flytande honung
  • 1 kruka färsk timjan, hackad
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 citron, skalet rivet och juicen pressad
  • 8 knäckebröd, små skivor, fint och dyrt knäckebröd
  • 1 ask krasse

Gör så här

Rostbiffsnittar

  1. Mixa pickles och curry till grovt hackat, låt dra några minuter så att curryn får ”mogna”. Tillsätt majonnäs och crème fraiche, smaka av med salt.
  2. Dela rågbrödskivorna till 8 st snittbitar, smöra brödet, lägg ut potatis i botten, fortsätt med biff, rödlök, remoulad och toppa med smörgåskrasse.

Rödbetssnittar

  1. Hacka chili och timjan.
  2. Värm honung, chili, timjan i en kastrull på spisen. Zesta ner citronskal och saften från en halv citron i kastrullen. Rör om.
  3. Skiva inlagda rödbetor och lägg dem på små bitar av knäckebröd. Skiva eller smula bitar av chèvreosten och ringla över den ljumna honungs-dressingen och garnera med smörgåskrasse.