Börja med att torrimma fisken genom att salta den runtom och låta stå 10-15 minuter.
Rör ihop ättika, socker och vatten. Lägg i hjortronen och låt dem picklas lätt.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Tänk på att inte koka potatisen för kraftigt utan bara så att den nätt och jämnt kokar, det för att behålla potatisen så hel som möjligt.
Häll av potatisen och låt den ånga av väl.
Värm grädde och mjölk i en kastrull. Pressa potatisen.
Vispa ner smöret i den pressade potatisen. Tillsätt den varma gräddmjölken och blanda runt. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
Avsluta med att röra i Västerbottensost precis före servering.
Skär loss bladen från grönkålens stjälkar (spara stjälkarna). Riv bladen i bitar.
Massera grönkålsbladen med rapsolja och salt. Blanda grönkålen med lite av de picklade hjortronen och lite av lagen (resten kan sparas i kylen till ett senare tillfälle).
Strimla grönkålsstjälkarna fint.
Torka av fisken med hushållspapper. Stek på bägge sidor i rapsolja i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan, varmhåll.
Lägg i den strimlade grönkålen i pannan och låt steka några minuter. Salta.
Servering
Lägg potatispuré i botten på en tallrik. Lägg på gösfilé och avsluta med grönkålssalladen med picklade hjortron.