Smörstekt pepparkaka med getost

koket.se
Smörstekt pepparkaka med getost
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Smörstekt pepparkaka med getost

4 ingredienser

10 m + tid i frys

"Ljummen, smörstekt pepparkaka med getost och fruset, rivet fikon. Ett lyxigt tilltugg som du svänger ihop snabbt." /Louise Johansson

Se Louise Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 färska fikon
  • 150 g getost
  • 1 pepparkaka (mjuk pepparkaka) [200 g]
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Frys fikonen i ca 4 timmar innan servering.
  2. Skär osten i bitar om 0,5 centimeter.
  3. Skär även pepparkakan i skivor som är 0,5 centimeter.
  4. Stek skivorna krispiga i smör i ca 2 minuter per sida och lägg upp på ett fat.
  5. Lägg på osten och riv över fikon.