Tärna tofun i mindre tärningar och vänd dem i 5 msk maizena. Se till att alla är täckta men skaka bort överflödigt mjöl! Stek dem gyllene på alla sidor i 4 msk rapsolja på ganska hög värme, låt rinna av på hushållspapper. Om ni använder silkestofu, tärna tofun, låt den vila och toppa rätten innan servering.
Riv vitlök och ingefära fint. Hacka gul lök, chili och tomat smått. Dela broccolin i mindre buketter och skiva stammen.
Häll 2 msk rapsolja i en gryta. Tillsätt five spice och låt det steka i ca 20 sekunder så att smakerna kommer fram. Tillsätt sedan lök, vitlök, ingefära, chili och tomater. Stek tills löken är mjuk.
Tillsätt vinäger, honung, soja och vatten. Låt såsen koka ihop i någon minut.
Vänd ned broccolin och den stekta fasta tofun koka i 2 minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten. Ta grytan från värmen och vänd ned böngroddarna.