Skala och finhacka lök och morot. Finhacka stjälksellerin.
Fräs det hackade i smör tills det blir mjukt och glansigt. Tillsätt köttfärsen och låt den få färg.
Skala och finhacka vitlöken. Strimla basilikan. Tillsätt vitlök, tomater, basilika, oregano och fond till färsen. Hacka sönder tomaterna med en slev och låt allt småkoka ca 10 minuter.
Värm crème fraiche och riven muskotnöt i en kastrull på låg värme. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Varva köttfärssås, crème fraiche-sås och lasagneplattor i en ugnsform, ca 20x30 cm, avsluta med sås och toppa med riven parmesan och mozzarella.
Tillaga i ugnen ca 25 minuter tills lasagnen är gyllene. Sätt in i ugnen i 25 minuter tills lasagnen är gyllene. Låt stå ca 10 minuter innan servering.
Krispig kålsallad
Hyvla vitkålen med osthyvel ned i en skål. Strö över salt och krama in det i kålen med händerna. Låt stå ca 20 minuter.
Vispa ihop olja, vinäger, ättika och mycket nymalen svartpeppar.
Lägg inlagd strimlad paprika i kålen och ringla över dressingen. Blanda runt ordentligt och låt dra i kylskåp till fram servering.