Snabb pasta med kikärtor och parmesan

koket.se
Snabb pasta med kikärtor och parmesan
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Snabb pasta med kikärtor och parmesan

11 ingredienser

En god vardagsrätt från det italienska köket med få ingredienser. Anpassa mängden chili efter hur starkt du vill ha det.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 förp färdigkokta kikärtor
  • 400 g pasta (valfri sort)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 gula lökar (små)
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 dl grönsaksbuljong (ej koncentrerad)
  • salt

Till servering

  • parmesanost
  • persilja
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Koka pastan någon minut kortare än vad som står på förpackningen.
  2. Skölj kikärtorna väl i vatten.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i olivolja i en stor stekpanna/kastrull. Tillsätt kikärtor och chiliflakes efter tycke och smak. Häll på buljong, salta och låt koka ihop 10 minuter medan du kokar pastan.
  5. Häll av pastan men spara lite pastavattnet.
  6. Häll ned pastan i kikärtorna och låt koka med i såsen, den ska vara ganska tjock. Späd ev med lite pastavatten.
  7. Strö över finhackad persilja och finriven parmesan. Toppa med mer chili om du vill.