Snabba salladslöksnudlar med svamp

POPULÄRT
koket.se
Snabba salladslöksnudlar med svamp
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Snabba salladslöksnudlar med svamp

13 ingredienser

20 min

Vardagsvänlig och enkel middag med äggnudlar och stekt svamp vända i en god dressing på bland annat salladslök, ingefära, vitlök och soja. En middag du lagar på nolltid som bjuder på massor av smak!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 125 g salladslök
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 dl rapsolja
  • 4 msk japansk soja
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 4 port äggnudlar
  • 300 g ostronskivling
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk crispy chili oil
  • salt

Gör så här

  1. Skiva salladslök fint och lägg i en bunke, spara lite av det gröna till servering.
  2. Skala och riv ned ingefära. Blanda ned olja, soja, socker, salt och vinäger och rör runt. Låt stå.
  3. Riv svampen i bitar med händerna. Stek den gyllene i olja med salt i en stekpanna.
  4. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda nudlarna med såsen och svampen. Lägg upp och toppa med sesamfrön, salladslök och chiliolja.