En bricka fylld av goda snacks passar perfekt under sommarens härliga dagar. Om du får fetaolja över kan du spara den i kylskåpet och använda till ägg, potatis eller valfri tillbehör.
0,8 dl färsk bladpersilja, hackad [ca en tredjedels knippe]
bröd, för servering
Yoghurt
5 dl yoghurt
salt
Krispiga grönsaker i säsong
morot, skurna i stavar
rädisa, halverade
gurka, skuren i stavar eller skivor
kålrot, skuren i stavar
paprika, skuren i stavar
blomkål, buketter
stjälkselleri, skuren i stavar
sockerärtor
Gör så här
Fetaolja
Värm olivoljan i en liten kastrull på medelhög värme.
Ta ett steg bort från kastrullen och tillsätt försiktigt timjankvistarna i oljan (de kommer att fräsa och stänka, så var försiktig).
Efter några sekunder (när de har slutat att fräs) så sänk värmen till medelvärme.
Skjut timjankvistarna åt sidan i kastrullen.
Strö i mandlarna och stek i 2-3 minuter tills de är lätt gyllene.
Tillsätt vitlök samt chiliflakes och stek i ytterligare en minut tills det doftar och är lätt gyllene.
Ta av kastrullen från värmen.
Smula ner fetaosten i kastrullen, tillsätt en skvätt saltlake från fetaosten och den hackade persiljan. Rör om och krossa fetaosten med baksidan av en sked till små bitar.
Yoghurt
Häll yoghurten i en grund skål eller på ett fat och strö över en nypa salt.
Krispiga grönsaker i säsong
Lägg de krispiga grönsakerna runt skålen med yoghurt på en stor bricka.
Lägg även till bröd för extra variation.
Servering
Ringla över en del eller hela fetaoljan på toppen av yoghurten och grönsakerna.