Snittar med gorgonzola, fikon och valnötter

koket.se
Snittar med gorgonzola, fikon och valnötter
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Snittar med gorgonzola, fikon och valnötter

8 ingredienser

Superenkla snittar med frasig smördeg, Västerbottensost, gorgonzola, valnötter och fikon att servera till drinken eller glöggen.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

  • 1 förp smördeg
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 75 g gorgonzolaost
  • 1,5 dl valnötter, grovt hackade
  • 3 färska fikon
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 knippe färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bred crème fraiche på smördegen. Strö över riven Västerbottensost och smula på gorgonzola. Avsluta med att strö över valnötter.
  3. Grädda i ugnen i ca 7-10 minuter, tills lite gyllene. Låt svalna något.
  4. Skiva fikon och lägg på tillsammans med granatäpplekärnor. Toppa med lite persilja och skär i munsstora snittar.