Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör

Abba Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör
Foto: Köket

Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör

6 ingredienser

1 h

Det perfekta tilltugget till midsommarfesten, snittar till påsk eller som mingelmat på sommarfesten. Rostade potatishalvor toppade med gräddfil, matjessill, gräslök, dill och brynt smör.

Abba tipsar!
Abba Klassisk matjes produkt 2022

Abba tipsar!

En klassiker med given plats vid midsommarfirandet, julbordet och påskbuffén.

Läs mer

Ingredienser

portioner10 - 12 snittar
  • 5-6 potatisar
  • 1 förp Abba klassisk matjes
  • ca 1 dl gräddfil
  • 20 g smör, brynt
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och halvera potatisen, lägg i en oljad ugnsform och krydda med salt. Rosta potatishalvorna i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills de fått fin färg.
  3. Låt potatisen svalna.
  4. Toppa varje potatishalva med en liten klick gräddfil, en sillfilé, örter och brynt smör.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Sill i glas

Abba tipsar!

Den här fisken bör du äta mer av! Läs mer.

Läs mer