Socca med auberginecaviar, grön sås och getost

Socca med auberginecaviar, grön sås och getost NY
Foto: TV4
Daniel Höglander - KK 2019
Daniel Höglander - KK 2019

Socca med auberginecaviar, grön sås och getost

28 ingredienser

Kikärtspannkaka toppad med auberginekaviar, het grön sås med örter, getost, mandlar, aprikos och yoghurt.

Ingredienser

portioner

Socca

  • 200 g kikärtsmjöl
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Auberginecaviar

  • 2 aubergines
  • 1 schalottenlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl yoghurt
  • salt
  • olivolja

Grön sås

  • 1 knippe fransk vattenkrasse
  • 1 knippe koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 2 msk cornichoner, hackade
  • 0,3 jalapeño
  • 2 dl olivolja
  • salt

Topping

  • 0,5 dl marconamandlar, grovt hackade
  • 10 torkade aprikoser, tärnade
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 30 g färsk koriander
  • 100 g getost (St: Maure)
  • picklad rödlök
  • espelette peppar
  • flingsalt

Gör så här

Socca

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser till samma konsistens som en lite tjockare pannkakssmet. Krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp en gjutjärnspanna med mycket olivolja tills oljan ryker. Tillsätt då smeten och stek pannkakan krispig på en sida tills smeten har ”stannat”. Vänd upp på ett fat.

Auberginecaviar

  1. Grilla auberginerna tills de är helt mjuka igenom, skrapa ur köttet och och ”torka” ur auberginen i en kastrull med olivolja, vitlök och schalottenlök. När all vätska är borta så mixa auberginen slät tillsammans med yoghurten och smaka av med salt.

Grön sås

  1. Mixa samtliga ingredienser till en slät örtcrème, se till att denna process går snabbt så fräschören och färgen bevaras. Smaka av med salt.
  2. Toppa soccan med alla toppings.