Bröd med dill och fänkål

Bröd med dill och fänkål
Foto: TV4/Alexander Kvist
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Bröd med dill och fänkål

8 ingredienser

1,5 h

Bröd smaksatt med fänkål och dill. Passar extra bra till kräftskivan.

Ingredienser

portioner bröd
  • 1 förp jäst för matbröd
  • 1 msk salt
  • 1 msk honung
  • 6 dl vatten, fingervarmt
  • 3 msk olivolja
  • ca 11 dl vetemjöl
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 msk fänkålsfrö

Gör så här

  1. Lös upp jästen i salt och honung.
  2. Tillsätt vattnet och låt allt lösas upp.
  3. Tillsätt olivoljan, mjölet, dillen och fänkålsfrön och arbeta degen smidig på mjölat bakbord.
  4. Låt jäsa i 30 min eller till dubbel storlek under bakduk och dragfritt.
  5. Dela degen i 4 delar och vrid varje del till 'pain riche' storlek.
  6. Lägg de 4 vridna bröden på bakplåtspapper och pensla med olivolja och strö på lite extra flingsalt.
  7. In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min eller tills bröden fått fin färg.