Sommarbetor med grillad fetaost

Sommarbetor med grillad fetaost
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Sommarbetor med grillad fetaost

14 ingredienser

45 m

Sommarbetor, hallon och grillad fetasost är en kombination som snabbt blir en riktig favorit! Passa på medan råvarorna är i säsong och njut av den här festliga förrätten kanske redan i helgen.

Frukt och bär A till Ö
Frukt och bär A till Ö

Frukt och bär A till Ö

I Paul Svenssons bok A till Ö får du all inspiration du behöver för att ta vara på trädgårdens frukt och bär

Läs mer

Kökets trädgård - alla avsnitt
Kökets trädgård avsnitt 16: Odla zucchini Paul

Kökets trädgård - alla avsnitt

Följ med ut i Paul Svenssons trädgård och få tips, trix och massor av odlingsglädje!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe gulbeta, med blad
  • 2 msk honung
  • 2 msk sherryvinäger
  • 2 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 ask hallon (gula el röda) [ca 125 g]
  • 100 g fetaost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja (till stekning och att ringla över)
  • 1 kruka färsk koriander (eller basilika)

Hallondressing

  • 100 g hallon
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skär av gulbetorna från blasten och skrubba dem.
  2. Koka sedan betorna i lättsaltat vatten tills de har en innertemperatur på 90 grader, det tar ca 30 minuter.
  3. Skär stjälkarna i bitar och stek dem med honung och vinäger i en panna.
  4. Råstek bladen med lite olja och salt i en annan panna.
  5. Mixa eller mosa ihop alla ingredienser till hallondressingen.
  6. Smaksätt yoghurten med vitlök och salt.
  7. Skär betorna i klyftor.
  8. Bred ut yoghurten på ett fat. Lägg betorna ovanpå och fördela hallonen på betorna.
  9. Grilla fetaosten med brännare och smula den över betorna.
  10. Krydda med salt, peppar och koriander.
  11. Ringla till sist lite hallondressing över allt.