Somrig potatissallad

Somrig potatissallad
Foto: Ulrika Pousette
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Somrig potatissallad

11 ingredienser

40 m

”En fräsch och somrig potatissallad med krispiga sockerärter och rädisor.”/Maud Onnermark

Receptet är ur boken Lättlagade bufféer för hela året, Semic.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 gula lökar
  • 10 rädisor
  • 200 g sockerärtor
  • 1 kruka gräslök

dressing

  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl olivolja (eller neutral rapsolja)
  • 1,5 tsk salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Tvätta och borsta potatisen väl och koka den. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Ansa lök, rädisor och sockerärter. Finhacka löken och skiva rädisorna. Koka upp vatten i en liten kastrull. Förväll sockerärterna 1 minut. Häll av vattnet och spola dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär gräslöken fint.

Dressing

  1. Koka upp vatten och koka ägget 3 minuter.
  2. Gröp ur ägget i en hög mixerbägare. Tillsätt senap och vinäger och mixa ihop. Tillsätt olivoljan droppvis under gång. Tillsätt salt och rejält med svartpeppar.
  3. Skär potatisen i bitar och häll över dressingen. Rör om försiktigt. Blanda ner hackad lök, sockerärter, rädisor och gräslök.